Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

BLOG

DOBOZHAJTOGATÓ GÉP

Huszák T.
2024.01.30 14:16
DOBOZHAJTOGATÓ GÉP

Az automatizálás szinte elengedhetetlen a csomagolási folyamatban. A dobozok automata hajtogatásával és ragasztásáva rengeteg időt, energiát és pénzt takaríthat meg.

Hogyan növelheted a termelékenységet automata dobozhajtogató gép beüzemelésével?

 

Az automata dobozhajtogató gép nem csupán a nagyvállalatok számára nyújt előnyöket, hanem a kis- és középvállalatok és kisebb vállalkozások számára is. Ez az eszköz hatékonyabbá teszi és modernizálja a gyártási folyamatokat, és hozzájárul a versenyképesség növeléséhez.

 

Hogyan működik az automata dobozhajtogató gép?

 

Az automata dobozhajtogató berendezés önálló módon kinyitja, és ragasztószalaggal rögzíti a doboz alját, amibe ezután kerülhet a termék. Működése összetett, de rendkívül hatékony.

 

Egy megfelelő útvonalra programozott behúzó kar segítségével kinyitja, és a továbbítógörgőkre helyezi a dobozt, majd továbbítja a ragasztást végző berendezés felé, ami automatikusan megragasztja annak az alját. Az így összeállított doboz már mehet is tovább a csomagolást végző részlegbe.

 

Milyen területeken érdemes beruházni egy dobozhajtogató gépbe?

 

Az automatizált csomagológépek széles körben alkalmazhatók az ipar különböző területein. Logisztikai központokban, raktárakban ezek a berendezések gyorsan és hatékonyan képesek segíteni a csomagolási folyamatokat. Ezenkívül a gyártó cégek is egyre gyakrabban használják őket a saját csomagolási folyamataikban, hiszen a gyártósorba beépítve a termék gyártási idejét tudják csökkenteni.

 

A dobozhajtogató gépek átvállalják és meggyorsítják a korábban emberi munkaerőt igénylő feladatokat. Ezáltal csökkentik a céged munkaerő szükségletét, illetve lehetővé teszik, hogy az alkalmazottaid magasabb szintű és kreatívabb feladatokra koncentrálhassanak. Emellett növelik a csomagok feldolgozási sebességét és csökkentik a hibalehetőségeket, amely által csökkennek a költségek is.

 

Milyen előnyöket nyújt a SIAT BOXMASTER dobozhajtogató gép?

 

A SIAT BOXMASTER dobozhajtogató gép kiemelkedő példa az automatizált csomagológépek új generációjára. A PLC vezérlésű berendezés a legmodernebb technológiát alkalmazza a csomagolási folyamatokban, és számos innovatív funkcióval rendelkezik. Intuitív kezelői felülete biztosítja a könnyű kezelést.

 

Ez a dobozfelállító gép ragszalaggal vagy hot-melt ragasztóanyaggal ragasztja le a kartonbox alját, és akár 1100 darabot is képes belőlük meghajtogatni óránként. Beállítása a megfelelő méretre egyszerűen megoldható a beállítókarok segítségével.

 

Előnye, hogy széles mérettartományban tudod beállítani. Típustól függően a 150 x 130 x 80 mm-es mérettől a 620 x 500 x 500 mm-es méretig képes végrehajtani a feladatot. Doboztárolási kapacitása a standard modell esetében 150 darab, ami opcionálisan akár 300 darabig is növelhető.

 

Az egyes beállításoknak megfelelő egyedi programokat el tudod menteni a computer memóriájába, ahonnan szükség esetén előhívható. Így lényegében egy típusú feladatot elég egyszer beprogramozni, az operátornak a programozást meg sem szükséges tanulnia, elegendő a kezeléshez és működtetéshez értenie.

 

A dobozhajtogató gépek további előnyei

 

Ezeknek a berendezéseknek a gyártásba történő bevezetése nemcsak a termelékenység szempontjából fontos, hanem a fenntarthatóság miatt is. Az automatizált dobozhajtogatók a precíz munkavégzés révén kevesebb hulladékot eredményeznek. Pontos működésük és az alkalmazott technológia segítségével minimalizálják a hibalehetőségeket, így minden doboz ugyanolyan jó minőséggel lesz előállítva.

 

Amennyiben bővebb információra van szükséged a dobozhajtogató automata berendezésekkel kapcsolatban, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel!