Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

RAKLAPFÓLIÁZÓ GÉPEK

A raklapfóliázó gépek hatékony megoldást tudnak kínálni vállalkozásod számára. Az ipari csomagolás egyik gyakori módja az áru vagy termék raklapon történő elhelyezése. Ez esetben meg kell oldani az áru biztonságos rögzítését a palettán, hogy a tárolás és szállítás során ne szennyeződjön, ne sérüljön a termék. Ugyanakkor cél az is, hogy a csomagolás folyamata ne igényeljen sok emberi beavatkozást, és gyorsan menjen végbe.

Az automata vagy félautomata raklapfóliázó gépekkel gördülékennyé teheted a csomagolási folyamatokat akkor is, ha céged egyedi gyártással, és akkor is, ha sorozatgyártással foglalkozik.Félautomata raklapfóliázó gépek

A félautomata gépek kisebb volumenű csomagolási feladatokhoz ideálisak. Kezelésük egyszerűen, a berendezés vezérlőpaneljén történik.

Az operátor a raklapot a gép elé helyezi, és elindítja a fóliázást. A berendezés a beállításoknak megfelelően a csomagolóanyagot feszesen a paletta köré teríti, biztosítva ezzel a termék biztonságos rögzítését. Az ISG és SIAT félautomaták a legújabb technológiát alkalmazzák a csomagolási folyamat optimalizálására. 

Az automata raklapfóliázó gépek

Ezek a berendezések nagy kapacitással rendelkeznek, ezáltal magas termelékenységet tesznek lehetővé. Kevés emberi beavatkozást igényelnek, hiszen többnyire teljesen automatizált a működésük. A SIAT automaták többféle konfigurációban érhetők el, hogy megfeleljenek az egyedi csomagolási igényeknek.

Rugalmasan alkalmazkodnak a különböző raklapméretekhez és csomagolási igényekhez. A legújabb technológiát alkalmazzák, hogy biztosítsák a magas minőséget. Ezáltal optimalizálható a csomagolási folyamat: növelhető a termelékenység, csökkenthetők a költségek.

Az ergonomikus tervezés és az átlátható felhasználói felület könnyű kezelést és karbantartást garantál, minimalizálva a leállási időket, növelve a berendezések üzemidejét. 

A raklapfóliázó gépek felhasználási területei

A raklapfóliázó gépek sokféle ipari környezetben használhatók. Az egyedi alkatrészek, félkész- vagy késztermékek gyártásával foglalkozó cégek éppúgy hasznát veszik, mint a sorozatgyártással foglalkozó vállalkozások.

Az egyedi, nagy méretű fémtermékeket gyakran helyezik palettára, és fóliázzák, hiszen így stabilan, a szennyeződésektől és a nedvességtől védve lesznek. A kisebb méretű alkatrészek dobozba csomagolása után gyakran a dobozokat teszik a palettára, és az így elkészült rakatokat rögzítik fóliával. A gépesítés mindkét esetben megkönnyíti és meggyorsítja a csomagolási folyamatot.

Az élelmiszeripari vállalkozások, az autóipari beszállítók, a fémforgácsolással és szerszámkészítéssel foglalkozó cégek, a műanyag fröccsöntő vállalkozások, az elektronikai cikkeket gyártók vagy a logisztikai központok egyaránt hasznát vehetik a modern csomagológépeknek

Környezettudatosság a csomagolásban

A 21. századi csomagolóanyagok között már számos környezetbarát megoldást találhatsz. Az újrahasznosítható kartondoboztól, az újrahasznosított légpárnás fóliákon át a bio stretchfóliáig sok lehetőség közül választhatsz.

A Bio stretch gépi fólia például 60%-ban cukornádat tartalmaz, így környezetbarát alternatívát jelent – a standard gépi csomagolóanyagok kiváló minőségét és tulajdonságait megőrizve. A raklapfóliázó berendezésekhez tehát alkalmazhatod ezt a környezetbarát anyagot is, hogy olyan védelmet biztosíts a termékeidnek, amellyel a vevők is elégedettek lesznek.

A megfelelő raklapfóliázó gép kiválasztása után kérj tőlünk ajánlatot a termékleírás alatt található ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével! Fordulj hozzánk kérdéseiddel bátran!