Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

FÉLAUTOMATA ÉS AUTOMATA PÁNTOLÓGÉPEK

Félautomata pántológép

A félautomata pántológépek és társaik, az automata pántológépek a modern csomagolástechnika hasznos eszközeiként arra szolgálnak, hogy fém- vagy műanyag szalagokkal dobozokat vagy termékeket rögzítsenek. Működésük általában egyszerű, hiszen a felhasználónak csak be kell illesztenie a szalagot a gépbe, majd az asztali pántológép esetén elhelyezni a dobozt a csomagolási téren, és a gép végrehajtja a pántolást.

Használatuk nagyon sokrétű, hiszen az ipari környezetben, raktárakban, logisztikai központokban, gyárakban, csomagolóüzemekben egyaránt megkönnyítik a csomagolási feladatokat.


3termék 13

Milyen előnyökkel jár a félautomata pántológép használata?

Ha a vállalkozásod gyártással foglalkozik, a félautomata pántológépek meggyorsíthatják az elkészült termékek csomagolási folyamatát. Gyors és hatékony működésük révén ugyanis jelentős időmegtakarítást eredményezhetnek az egyéb módszerekhez, akár a kézi pántológépekkel való rögzítéshez képest is.

A gépek által történő pántolás erősen rögzíti a dobozokat, amivel biztosítani tudod a termék biztonságos szállítását. Akár dobozba vagy faládába teszed a termékeidet, a pántszalaggal erősített csomag nem fog sérülni, ezáltal a termékek számára nagyobb védelmet jelent.

Ha raklapon tárolod, szállítod például a nagyobb nagyméretű alkatrészeket, ezek raklaphoz történő rögzítését is pántolással tudod a legjobban megoldani. Az ilyen termékek nagy méretük vagy súlyuk miatt különösen sérülékenyek, illetve a szállítás során könnyen elmozdulnak.

A gépek használatával hosszú távon csökkentheted a munkaerő költséget és az anyagveszteséget is, hiszen a pántoló a beállításoknak megfelelően, precízen végzi el a feladatot. Így kizárhatod a kézi munka során adódó hibázási lehetőségeket.

Hogy működnek a félautomata pántológépek?

A pántolás első lépése a szalagbetöltés, vagyis be kell helyezned a szükséges szalagot. Ez lehet manuális betöltés vagy automata szalagadagolás, attól függően, hogy a berendezés milyen funkciókkal rendelkezik.

Ezt követően a dobozt vagy árut el kell helyezned a csomagolási térben, asztali pántoló esetében többnyire az asztalon, és a szalagot a csomag köré tenned. A berendezés ezt megfelelően illeszti és igazítja, majd a kellő húzóerővel rögzíti. A gép a felesleges szalagot levágja, majd lezárja a végét, hogy a csomag biztonságosan legyen rögzítve.

Milyen területeken praktikus a félautomata és automata pántológépek használata?

Ezek a csomagolástechnikai eszközök gyárakban, raktárakban, logisztikai központokban biztosítják a termékek biztonságos tárolását és szállítását. Az élelmiszeripar is gyakran alkalmazza őket, hiszen a dobozolt árut könnyen lehet stabilizálni ezzel a módszerrel a szállítás során. Nehéz és nagy méretű tárgyak rögzítésére is jó megoldás a pántolás.

Milyen pántszalagot használj a gépekhez?

A félautomata pántolók hatékony működése érdekében fontos a megfelelő pántszalag kiválasztása. A pántszalag típusa nagymértékben befolyásolja a pántolás minőségét és megbízhatóságát.

A műanyag pántszalagok általában polipropilénből vagy poliészterből készülnek, ezáltal könnyűek és rugalmasak, könnyen kezelhetőek. Általában könnyebb termékekhez érdemes alkalmazni őket.

A fém pántszalagokat többnyire rozsdamentes acélból gyártják, így nehéz alkatrészekhez is jól használhatóak. Nagy szakítószilárdságot biztosítanak, így biztonságos rögzítést eredményeznek fém alkatrészek szállítása esetén is.

Amennyiben bővebb információra van szükséged a félautomata pántológépekkel kapcsolatban, nyugodtan fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, hiszen üzletünkben a gép megtekintésére és kipróbálására is van lehetőség.