Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

KÉZI PÁNTOLÓGÉPEK

A kézi pántológépek olyan eszközök, amelyek segítségével pántokkal rögzítheted a csomagokat vagy a raklapra helyezett árukat. Ezek az eszközök különböző típusú pántokat használnak: leggyakrabban acél, műanyag vagy textil alapú, szőtt anyagokat.

Sokféle termékhez alkalmazhatod őket, de különösen hasznosak a nagyobb méretű vagy a nehezebb csomagok, raklapok, dobozok, tekercsek és a törékeny áruk biztonságos rögzítésére, hogy azok a szállítás során sértetlen állapotban, eredeti minőségben érkezzenek meg a vevőhöz. Tekintsd meg kínálatunkat!

Hogy működnek a kézi pántológépek?

 

A webáruházunk csomagológépei között megtalálható kézi pántoló működése egyszerű és hatékony. Először a pánt anyagát kell a kívánt hosszúságban méretre szabni, és a gép segítségével a pántot a csomag vagy raklap köré helyezni.

A gép megfelelő gombjainak megnyomásával vagy karjainak mozgatásával meghúzhatod és rögzítheted a pántot. A feszítő mechanizmus vagy a heveder záróeszköze gondoskodik arról, hogy a pánt szorosan illeszkedjen, és biztonságosan rögzítse a csomagot.

 

Mikor előnyös a használata?  • Ha dobozba rakod a terméket, a ragszalaggal lezárt kartondoboz a szállítás során kinyílhat. A pántolással stabilabbá tudod tenni a doboz zárását, és a termék garantáltan nem fog tudni kimozdulni a helyéről. Nem fog megsérülni vagy eltörni a rakodás, szállítás során. Ahhoz is kiválóan alkalmazhatod, ha sok dobozt szeretnél összefogatni a pántolással, s ezeket egy raklaphoz rögzíteni.

 

  • Ha nagy méretű alkatrész vagy nehéz súlyú alkatrész szállítását kell megoldanod, nagyon stabil csomagolásra van szükséged. Az ilyen termék ugyanis saját méreténél vagy súlyánál fogva könnyen elmozdul, ha nincs megfelelően lefogatva. Ennek pedig több káros következménye is lehet, hiszen maga a termék is sérülhet, szennyeződhet, ugyanakkor károkat vagy balesetet is okozhat.

 

  • A sérülékeny, törékeny termékek csomagolásához is alkalmazhatod a kézi pántológépet, bár ezek esetében légpárnás fóliát is célszerű a termék köré helyezni, és ezután pántolással megerősített dobozba tenni.

 

Pántológép PP, PET és szőtt pántszalaghoz

 

Ezek a kézi pántológépek PP, azaz polipropilén és PET, azaz polietilén-tereftalát műanyag pántszalagot használnak a kötegelésre, csomagolásra. A PP könnyű, rugalmas anyag, ami ellenáll a kopásnak. Elsősorban könnyű csomagolási feladatokhoz alkalmazhatod.

A PET erős, ugyanakkor olyan anyag, ami nagy szakítószilárdsággal rendelkezik. Ezáltal jelentős terhelést képes elviselni, így optimális a nagyobb súlyú csomagok rögzítésére. Ellenáll az időjárási hatásoknak és a korróziónak, így alkalmas kültéri, nedves környezetben történő használatra is. Jó hőállósággal rendelkezik, így extrém hőmérsékleti hatások között is erős marad. Ezek a pántszalagok újrahasznosíthatók, így a vevőknél nem keletkezik felesleges hulladék.

A szőtt pántszalag is erős, rugalmas és tartós anyag, hiszen a szövési technika és az anyagminőség révén nagy teherbírásra képes. Nehéz tárgyak rögzítésére és szállítására alkalmazhatod őket a kézi pántológéppel.

 

Pántológép acél pántszalaghoz

 

Ha jellemzően nehéz súlyú alkatrészeket vagy rakományokat kell rögzítened, érdemes olyan kézi pántológépet választanod, ami acél pántszalagot használ. Ez ugyanis erős és tartós rögzítő eszköz, kiváló szakítószilárdsággal és nagy teherbírással. A nehéz csomagoknál fellépő erőhatásokat is kibírja, nem korrodálódik, így kültéri és nedves környezetben is használhatod.

Amennyiben részletesebb információra van szükséged a kézi pántológépekkel kapcsolatban, fordulj bátran az ügyfélszolgálatunkhoz. Üzletünkben – igény esetén – szakembereink készséggel bemutatják a kézi pántológép használatát.