Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

PÁNTSZALAGOK

Ebben a termékkategóriában találhatod meg az általunk forgalmazott különböző pántszalagokat, amelyeket kézi és gépi pántológépekhez használhatsz. Ezek a csomagolóanyagok széles körű alkalmazhatóságuk és megbízhatóságuk révén számos iparágban elengedhetetlenné váltak. A felhasználási igénynek megfelelően választhatsz PP, poliészter, PET, acél és papír pántszalag közül.

Többségük kézi és gépi pántolóval egyaránt használható, van azonban olyan is, ami mind a kétféle kivitelben elérhető. Tekintsd meg kínálatunkat!

A pántszalagok a csomagolóanyagok közé tartoznak, a gyártási folyamat során nagy szerepet kapnak. A Mű-Pack Webáruház kínálata épp ezért igen széles e tekintetben is.

A PP, azaz polipropilén pántszalagok

Ezek rendkívül könnyűek és rugalmasak, így ideálisak nagyobb tömegű csomagok rögzítésére. Kiváló megoldást nyújtanak nyomdai termékek összefogására, illetve gépek, alkatrészek raklapon történő rögzítésére, kartondobozok megerősítésére.

Kézi és gépi kivitelben, valamint több színben is elérheted őket. A kézi változatot mechanikus és akkumulátoros pántológépekhez alkalmazhatod, míg az automata változatot a félautomata asztali pántológéppel használhatod.

Poliészter pántszalag

Ezek kiválóan alkalmazhatók olyan helyzetekben, ahol magas szakítószilárdság és időjárás-állóság szükséges. Ellenállnak az UV-sugárzásnak és a környezeti hatásoknak, így kültéri használatra is alkalmasak.

Gyakran alkalmazzák őket tehergépkocsikon történő szállításnál, ahol fokozottan ki vannak téve az időjárási tényezőknek. Nagy szakítószilárdságuk révén alkalmasak a nagy súlyú terhek rögzítésére is.

PET, azaz polietilén-tereftalát pántszalag

A zöld színű PET pántszalagok kiváló rugalmassággal, szakítószilárdsággal és ütésállósággal rendelkeznek. Gyakran használják őket élelmiszeripari termékek és elektronikai árucikkek biztonságos rögzítéséhez. Mivel nagy a szakítószilárdságuk, és könnyen formázhatók, így meg tudják növelni a csomagolás stabilitását.

Az újrahasznosítható papír pántszalag

A papír pántszalagok környezetbarát alternatívát jelentenek a műanyag pántszalagokhoz képest, hiszen könnyen újra lehet hasznosítani őket. Elsősorban könnyű súlyú csomagok rögzítésére használhatóak.

Olyan vállalkozások használják őket, amelyek számára fontos a fenntarthatóság és a zöld csomagolási megoldások alkalmazása. Nagy előnyük, hogy nem okoznak felesleges hulladékkezelési költségeket.

A strapabíró acél pántszalag

Ha neked extra erős rögzítőanyagra van szükséged, akkor válaszd az acél pántszalagokat! Ezeket különösen nehéz terhek rögzítésére is használhatod. Jól alkalmazhatók az acéliparban, az építőiparban és nehézgépek, nagy méretű, nehéz gépalkatrészek, szerszámok rögzítésére. Magas szakítószilárdságuk révén biztosítják a csomagolás stabilitását, és ellenállnak a külső behatásoknak is.

Hogyan választhatod ki a megfelelő pántszalagot?

Érdemes figyelembe venni, hogy milyen a rögzítendő csomag mérete és súlya. Könnyű csomagok esetében a papír vagy a PET lehet ideális, míg nagy súlyú termékek esetében az acél pántszalag szükséges.

Kültéri használat esetén az időjárás-állóság válik fontossá, míg élelmiszerek csomagolásánál a higiénia és a biztonság szempontjai lehetnek mérvadóak.

Ha a gazdaságosságot tartod szem előtt, akkor a PP és a papírszalagok olcsóbbak, míg a PET, a poliészter és az acélszalagok általában drágábbak.

Amennyiben sikerült kiválasztanod a megfelelő csomagolóanyagot, a képre kattintva megjelenik a kosárba helyezés lehetősége. Ezt követően pedig már könnyen meg tudod rendelni a termékeket.