Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

STRETCH FÓLIÁK

A stretchfólia egy rugalmas anyag, amely napjainkban a modern csomagolástechnikai megoldások közé tartozik. Ez a polietilénből készült, átlátszó, tartós, könnyű műanyag védelmet nyújt a termékek számára a szennyeződések, a nedvesség és a sérülések ellen.

A stretchfóliát leggyakrabban az ipari és a logisztikai területeken alkalmazzák, de felhasználása számos más iparágra is kiterjed. A félkész- és késztermékek tárolása és szállítása során megvédi azokat a környezeti hatásoktól, az ebből fakadó károsodásoktól, hogy eredeti minőségben érkezzenek meg a vevőkhöz. Tekintsd meg kínálatunkat!

Hogy készül a stretchfólia?

 

A stretchfólia gyártása során a polietilén granulátumot megolvasztják és adalékanyagokat kevernek hozzá, hogy elérjék a kívánt tulajdonságokat. Ezt az olvadt anyagok extrudálják, azaz átvezetik egy formázó egységen, ahol vékony fóliává alakítják.

A forró olvadt anyagot tehát megnyújtják és hűtik, hogy megfelelő vastagságú és szélességű fóliát kapjanak, amelyet hosszú tekercsekbe formálnak. Ezzel az eljárással különféle vastagságú és tulajdonságú termékeket tudnak előállítani.

A kézi és a gépi stretchfólia

 

A kézi stretchfólia általában kisebb tekercsekben készül, amelyeket kézi fóliatartó segítségével tekernek ki és húznak meg a csomagolandó tárgyak körül. A gépi fóliát ipari gépekkel alkalmazzák, amelyek automatikusan csomagolják a termékeket, az árut vagy a raklapot. Nagyobb tekercsekben készül, és speciális gépek segítségével lehet kifeszíteni a csomagolandó dolgok köré.

Milyen előnyöket jelent a stretchfólia használata?

 

A népszerű csomagolóanyagok egyike a stretchfólia: stabillá és biztonságossá teszi a termék, illetve a raklapra tett áru szállítását. Rugalmassága miatt könnyen alkalmazható. Védelmet nyújt a szállítás és tárolás során esetlegesen előforduló káros tényezőkkel szemben. A törékeny termékek csomagolására is jól alkalmazható.

Milyen célokra alkalmazhatod a stretchfóliát?

 

Az egyik leggyakoribb felhasználási területe a raklapra csomagolt termékek és áruk csomagolása. Amikor raklapon szállítod a termékeket, valamilyen módon rögzíteni kell őket a raklaphoz, hiszen a mozgatás során leborulnának. Ennek egyik kiváló módja az, ha stretchfóliával tekered körbe a termékeket.

Az is gyakori, hogy a dobozokba csomagolt áru kerül a raklapra. Ebben az esetben a dobozok összefogására alkalmazhatod a strechfóliát. A fólia ugyanis stabilan rögzíti egymáshoz a dobozokat, és mintegy másodlagos csomagolásként megvédi a terméket a nedvességtől, a porosodástól, a mechanikai sérülésektől.

Ha a vállalkozásod élelmiszeriparban tevékenykedik, a friss élelmiszerek, húsáruk, zöldségek, gyümölcsök frissen tartása és védelme céljából alkalmazhatod.

A gyártóüzemekben a fém alkatrészek, késztermékek csomagolásához is ideális, hiszen a karcolásoktól, rozsdásodástól is védelmet nyújt.

Az építőiparban pedig a nehéz építőanyagok, csövek, szerszámok védelmét tudja ellátni a vastag fólia, hiszen ezek az építőanyagok gyakran a szabad ég alatt kerülnek tárolásra.

Green stretchfólia, a környezetbarát megoldás

 

A környezetbarát fólia újrahasznosított polietilénből vagy biológiailag lebomló anyagokból készül. A webáruházunkban kapható Bio Stretchfólia 60 százalékban tartalmaz cukornádat, ami az egyik legzöldebb anyag a piacon, hiszen újrahasznosítható. Környezetbarát alternatívát jelent a hagyományos műanyag fóliákkal szemben úgy, hogy megőrzi azok előnyös tulajdonságait.

Amennyiben sikerült kiválasztani a megfelelő terméket, a képre kattintva, majd a kosárba helyezve egyszerűen meg is tudod rendelni.

Mű-Pack Kft. dolgozói szívünkön viseljük a Környezetvédelmét, igyekszünk ökológiai lábnyomunkat a legkisebbre szorítani. Ennek érdekében a stretchfóliák dobozát és a stretchfóliák papírcsévéit összegyűjtjük és újra felhasználjuk.

Kérjük Önöket, hogy segítsék törekvésünket és - amennyiben lehetőségük engedi - hozzák ezeket vissza részünkre!