Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

BLOG

KÖRPÁLYÁS CSOMAGOLÓGÉPEK

Huszák T.
2022.06.06 08:27
KÖRPÁLYÁS CSOMAGOLÓGÉPEK

Magyarországon kevésbé ismert, körpályás csomagológép bemutatását olvashatják el a linkre kattintva.

Általánosságban elmondható, hogy ha országunkban fóliázó gépről beszélünk, akkor először mindenkinek a raklapfóliázó gépek jutnak eszébe. Azonban a spanyolországi Plasticband gépgyártó vállalat termékportfóliójában megtalálhatóak az úgynevezett körpályás stretchfóliázó gépek.

Két fő típust különböztethetünk meg:

A félautomata gépek működéséhez folyamatos emberi jelenlét és aktivitás szükséges. A különböző méretű termékekhez eltérő méretű gépek használata szükséges, figyelembe véve a legnagyobb csomagolandó terméket. Mivel a gépen hosszanti irányba haladnak a termékek, így csak a minimális hosszra vannak kikötések.

A gép mellett dolgozó operátor a csomagolandó terméket a gép előtti görgősorra helyezi, pedállal elindítja a gép forgó mozgását, majd a terméket egyenletes mozdulattal áttolja a csomagológépen, ahol 2 tekercsről fólia feszül a kézzel beállított erővel a termékre. Amint a termék átért a gépen, az operátor pedál megnyomásával leállítja a gép forgó mozgását és a fólia elvágásra kerül.

Videón is látható a gép működése:

 

  • Automata (Atis gépek)

Az automata körpályás csomagológépek esetében akár emberi bevatkozás nélkül is becsomagolásra kerülnek a termékek. Kiváló megoldás a gépet a termelési sorok csomagolási részére beépíteni.

A géphez épített motorizált szállítószalag/görgősor bevezeti a terméket a gépbe, ahol a fotocellák által küldött parancsra elindul a csomagolás, majd amint a termék kiérkezett a gépből, a csomagolás megáll és a fólia elvágásra kerül. A precíz csomagolást oldalsó és felső leszorító görgők is segítik, illetve a gép kiegészíthető automata habfólia/légpárnás fólia adagolóval.

Videó az automata gép működéséről:

 

Mindkét típus nagyon meg tudja könnyíteni a csomagolási feladatok ellátását olyan cégeknél, ahol a termékeket szükséges bandázsolni, egységcsomagokat képezni vagy a termék méretéből fakadóan nincs más lehetőség a védelem kialakítására.

Amennyiben a gépek felkeltették érdkelődését és további információra, segítségre lenne szüksége, írjon nekünk emailt a mupack@mupack.hu címünkre.