Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

BLOG

LÉGPÁRNÁS FÓLIÁRÓL BŐVEBBEN

Huszák T.
2024.06.28 12:19
LÉGPÁRNÁS FÓLIÁRÓL BŐVEBBEN

Mindenki találkozott már légpárnás fóliával mindennapjai során, most bővebben is megismerheted.

A légpárnás fóliáról bővebben

 

Tudtad, hogy a légpárnás fólia feltalálói teljesen más funkciót szántak volna neki? Egy háromdimenziós tapétának szánták, amellyel a lakberendezést szerették volna megújítani. Sajnos azonban nem arattak vele sikert.

 

Majd a későbbiekben szigetelésként próbálták eladni, de ez az elgondolás is elég nagy melléfogásnak bizonyult. Egy évre rá jött az ötlet, hogy mi lenne, ha kipróbálnák a törékeny holmik csomagolásaként, amiért ma is igazán hálásak lehetünk. Hiszen, ha nem merült volna fel ez a gondolat, akkor most szegényebbek lennénk egy nagyszerű csomagolóanyaggal.

 

Egyébként a légpárnás fólia azóta egy ünnepet is kapott, amin mi egy cseppet sem csodálkozunk, mivel a pukkasztgatása igazán mókás, ráadásul még terapeutikus hatással is bír. A nap, amelyről szó van minden évben január utolsó hétfőjére esik.

 

Persze a buborékfólia nem csak annak köszönheti a népszerűségét, hogy kiváló szórakoztatást nyújt, hanem egy olyan csomagolóanyag, amelynek a használata több szempontból is előnyös lehet az árutárolás és -szállítás során. Lássuk, melyek ezek pontosan!

 

A légpárnás fólia előnyei

 

Mindenképpen azzal kezdenénk, hogy a légpárnás fólia kiváló védelmet nyújt az áruk számára, mivel tökéletes alkalmas arra, hogy teljesen körbevegye őket, bármilyen is legyen azok formája vagy mérete. A nagyszámú légpárna pedig felfogja a rázkódást és az ütődést, amely az anyagmozgatás, illetve a szállítás során elkerülhetetlen.

 

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy ez a csomagolóanyag könnyen kezelhető. Még a legtapasztalatlanabb dolgozóknak is gyerekjáték méretre, formára szabni.

 

Az pedig már csak hab a tortán, hogy létezik belőle antisztatikus változat is. Tehát, ha a vállalkozásod elektronikai cikkekkel, elektromos eszközökkel foglalkozik, akkor ez lesz az ideális számára.

 

Hogyan válassz légpárnás fóliát?

 

Hogy melyik típus lesz ideális a termékeidhez, azt leginkább a légpárnák mérete határozza meg. Az elektronikai cikkek csomagolása esetén például mindenképpen egy nagyobb párnájú fóliára van szükség, amelyek közül a 10 és 30 milliméteres típusok a legelterjedtebbek.

 

Ugyanez igaz a törékeny dolgokra is, amelyek biztonságát érdemes azzal tovább növelni, hogy egy újabb réteget vonsz köréjük.

 

De egyébként a légpárnás fóliák között a rétegek száma alapján is különbséget teszünk. Vannak a két- és háromrétegű verziók, amelyek közül az utóbbiak használata kifejezetten a súlyos termékekhez javasolt, míg az előbbiek inkább a könnyű és a közepesen nehéz termékekhez jelentenek ideális választást.

 

Ha a környezettudatosság a szívügyed

 

Ha a szíveden viseled a Földünk sorsát, és szívesen teszel valamit annak érdekében, hogy megóvd, akkor jó hír számodra, hogy létezik újrahasznosított légpárnás fólia is, amelynek alapanyagaként szolgáló polietilén részben vagy teljes egészében újrahasznosított forrásból származik. Ezért is jelent környezetbarátabb megoldást a hagyományos társaihoz képest.

 

Ha légpárnás fóliát szeretnél rendelni

 

Az útmutatónkban leírtak is tökéletesen bizonyítják, hogy milyen sokoldalú is ez a csomagolóanyag, és reméljük, hogy téged is lehet arra ösztönözni vele, hogy rendelj belőle. Abban az esetben pedig, ha bármilyen kérdésed adódna, hívj fel minket telefonszámunkon, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online!

 

Igyekszünk minél több hasznos információval és tanáccsal ellátni, hogy megkönnyítsük a dolgodat a döntést illetően.