Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

BLOG

PÁNTSZALAG GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kurucz P.
2024.03.05 09:13
PÁNTSZALAG GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Melyiket válasszam? Mi a különbség? Kattints és olvasd el rövid cikkünket a pántszalagokról.

Íme, a műanyag pántszalaggal kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések!

 

Mivel a műanyag pántszalag sokkal könnyebben kezelhető és olcsóbb, mint fémből készült társa, így egyre elterjedtebb a használata. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai bejegyzésünkben összegyűjtjük azokat a kérdéseket, amelyek a leggyakrabban felmerülnek ennek a csomagolóanyagnak a használata kapcsán.

 

Miben különbözik a PP és a PET pántszalag?

 

A PET pántszalag jobban megtartja a feszességét, és a szakítószilárdsága is jóval nagyobb, a polipropilén (PP) pántszalagnak viszont kedvezőbb az árfekvése. Ezért is választja a legtöbb vásárlónk általában inkább az utóbbit, amikor nincs szükség különösen teherbíró pántolásra.

 

A vastagság növelésével növelhető a műanyag pántszalag teherbírása?

 

Nem feltétlenül, de általánosságban elmondható, hogy igen. Erre a megoldást inkább a pántolás minősége jelenti, ezért is javasolt a pántolószalag végtelenítése dörzshegesztéssel (akkumulátoros pántológéppel). Ez az eljárás ugyanis nagymértékben javítja a szalaggal történt pántolás tulajdonságait.

Tartós és erős rögzítésnek megfelelő a webáruházunk kínálatában kapható PET pántolószalagok többsége, amelyek közül a leggyakoribb választásnak a 0,7 milliméter vastagságú zöld szalag számít.

 

Hatással van a napfény a műanyag pántszalag minőségére?

 

Igen, az UV-sugarak negatív módon károsíthatják a műanyag pántszalag szakítószilárdságát. De szerencsére ez a probléma általában hosszú évek alatt jön elő és nem igazán életszerű, hogy egy-egy rakományt ilyen hosszú ideig ne bontsanak meg.

 

Okozhat problémát az egyenetlen, töredezett pántvég?

 

Általában a PP szalagok esetében szokott előfordulni az, hogy a nagy erővel történő vontatás, illetve a szállítás és a pántolás során fellépő problémák következtében apró darabok törnek le belőlük.

Ez amellett, hogy megnehezíti a pántológépbe való befűzést, a pántolásban is minőségromlást eredményezhet. Ezért is szoktuk mindig felhívni a vásárlóink figyelmét a berendezések időszakos takarítására.

 

Hogyan lehet biztonságosan eltávolítani a pántszalagot?

 

A pántszalag eltávolítása során a legfontosabb a dolgozóid szemének védelme, mivel a szalag általában olyan szorosan ráfeszül a csomagra, hogy komoly feszültség szabadul fel, amikor elvágásra kerül.

Továbbá érdemes őket arra is betanítani, hogy a bal kezüket a szalagra ráhelyezve vágjanak. Ennek köszönhetően ugyanis a másik irányba tekeredik majd.

 

Mit kell figyelembe venni a műanyag pántszalag kiválasztásakor?

 

Abban az esetben, ha először rendelsz pántszalagot a vállalkozásod számára, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy kérd az egyik szakképzett csomagolástechnikai munkatársunk segítségét. Az igényeidnek és a felhasználásnak megfelelően ő majd biztosan megtalálja a vállalkozásod számára legmegfelelőbb pántszalagot a webáruházunk széles kínálatából.

Amennyiben viszont már tapasztaltabb vagy a témában, akkor ezek a dolgok már nem jelentenek újdonságot a számodra, így valószínűleg nem szorulsz a kollégáink segítségére. Ettől függetlenül persze bármikor nyugodtan bombázhatsz minket a kérdéseiddel, hiszen olykor még a leggyakorlottabb vásárlóink is hajlamosak az elbizonytalanodásra.

Ezzel a végére is értünk a kérdéseknek. Bízunk benne, hogy hasznosnak találtad a bejegyzésünket. Ha érdekelnek további hasonló tartalmak, akkor javasoljuk, hogy keresd fel a blogunkat.