Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

BLOG

STRETCHFÓLIA OPTIMALIZÁLÁS

Nyári T.
2024.07.04 10:50
STRETCHFÓLIA OPTIMALIZÁLÁS

Az EPR díjak megjelenésével kiemelten fontossá vált, hogy a költségeket és a felhasznált csomagolóanyag mennyiségét megfelelő szinten tartsd!

Segítünk a stretchfóliák használatának optimalizálásában

 

A stretchfóliák igazán hasznos csomagolóanyagnak számítanak, de a nyersanyagáraknak az utóbbi időben tapasztalt nagymértékű emelkedése, a különböző adók és a környezetvédelmi aggályok miatt sok helyen kétszer is meggondolják, hogy mennyit használnak el belőlük.

 

Ha a te vállalkozásod is közéjük tartozik, akkor mindenképpen tarts ma velünk! A mai bejegyzésünkben ugyanis megvizsgáljuk, hogy a legtöbb esetben miért is kerül a szükségesnél több stretchfólia felhasználásra.

 

Nincsen a stretchfóliázó gép rendszeresen karbantartva

 

Még az olyan minőségi berendezések esetében is, mint amilyen a Robo Wrap 600 önjáró sztreccsfóliázó csomagolórobot, szükség van rendszeres állapotfelmérésre, hogy le tudjátok ellenőrizni, minden alkatrész teljes mértékben működőképes-e, nem mellesleg pedig a használt gépi stretchfóliához van-e kalibrálva.

 

Hiszen abban az esetben, hogy ha egy fólia nem képes elérni azt a nyújtást, amelyre az adott berendezést beállítottátok, akkor nagy valószínűséggel el fog majd szakadni. Amennyiben pedig az adott fóliázógép nem tudja kellőképpen kinyújtani a választott csomagolóanyagot, akkor az a rakomány köré tekerve felesleges költségráfordítást okoz, hiszen a fólia nincs megfelelően kihasználva.

 

Hibázik a gépkezelő

 

Annak ellenére, hogy az automata stretchfóliázók pontosan beprogramozhatók arra, hogy mindig ugyanazt a mennyiséget használják a csomagoláshoz, nem egy olyan esetről hallottunk már, hogy a gépkezelő ezt felülbírálta, és a fóliából még egy-két plusz réteget tekert a raklap köré.

 

Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor célszerű már az elején tudatosítani a dolgozóidban, hogy a gépek direkt úgy vannak beállítva, hogy következetesen és egyenletesen adagolják a stretchfóliát. Ennek köszönhetően pedig fogyasztás kiszámíthatóvá és optimalizálhatóvá válik.

 

Rossz döntést hozol a stretchfóliák rendelés során

 

Tudjuk, hogy cégvezetőként nagy a nyomás rajtad, hogy a lehető legkedvezőbb áron szerezd be a csomagolóanyagot, de az ár alapján dönteni nem a legjobb taktika. Hiába kerül ugyanis tonnánként egy vékonyabb fólia kevesebbe, valószínűleg jóval több kell majd belőle a sérülékeny termékeid becsomagolásához, mint például a 23 vagy 30 mikron vastagságú változatból.

 

Koncentrálj tehát inkább arra, hogy a fóliavásárlási döntéseket az általatok használt gépek követelményei és a termékeid ismérvei alapján hozd meg!

 

A webáruházunk stretchfólia kínálata

 

Mi, a Mű-Pack Kft. - Csomagolástechnikánál az elmúlt 30 év során mindig is arra törekedtünk, hogy az általunk forgalmazott stretchfóliák kivételesen nagy szakítószilárdsággal és magas százalékkal bíró nyúlási értékekkel rendelkezzenek. A vásárlóink pedig ezáltal olyan csomagolóanyaghoz jussanak, amely még a tekintélyes nagyságú terhelés elviselését is biztosítani tudja.

 

Ha bármi kérdésed felmerülne a termékeinkkel kapcsolatban, vagy tanácsra lenne szükséged a rendelésed összeállítását illetően, akkor vedd fel velünk nyugodtan a kapcsolatot a webáruházunkban megadott elérhetőségek egyikén.

 

A szakértő kollégáink az elmúlt évek során nem egy vállalkozónak segítettek már megtalálni az ideális csomagolóanyagot, illetve optimalizálni annak felhasználását és költségeit. Maximálisan megbízhatsz a tudásukban, és nyugodtan támaszkodhatsz a szakmai tapasztalataikra.

 

Végül, de nem utolsósorban, javasoljuk, hogy kövesd nyomon a blogunkat, ahol hétről hétre folyamatosan új témákat dolgozunk fel.