Tel: +36-1/206-1884 / E-mail: mupack@mupack.hu

Webshop: +36-30/952-5328

Raktárunk címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 (Ingyenes 1 óra parkolás)

BLOG

KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÁS

Nyári T.
2024.01.04 15:10
KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÁS

A környezetbarát csomagolás kiemelt fontosságú, hogy ökológiai lábnyomunkat - közösen - csökkenteni tudjuk. Olvasd el cikkünket a megoldásokról!

Környezetbarát csomagolás innovatív megoldásokkal

 

Az utóbbi évtizedekben a gazdaság minden területén egyre inkább előtérbe került a környezettudatosság, így a csomagolástechnikai megoldásokban is fontossá vált. A környezetbarát csomagolás csökkenti a felesleges hulladékképződést, ami a fenntartható fejlődés egyik alappillére.

 

A környezetbarát csomagolás fontossága

 

A környezettudatosság arra ösztönzi a vállalatokat és a felhasználókat, hogy mérsékeljék az egyszer használatos műanyagok és a környezetkárosító dolgok alkalmazását. Így megnövekedett az igény az olyan csomagolások iránt, amelyek nem jelentenek terhelést a környezet számára, és a megsemmisítésük miatt nem okozhat felesleges költségeket a vállalkozásoknak.

 

Környezetbarát csomagolóanyagok fajtái

 

Webáruházunkban a környezetbarát csomagolók széles választékát érheted el, amelyek közül minden csomagolási feladathoz megtalálhatod a megfelelőt. Más csomagolási megoldásra van szükség, ha egyedi gyártású alkatrészeket, illetve ha tömegcikkeket gyártasz vagy forgalmazol.

Megint csak más az igénye a kis méretű és a nagy méretű termékeknek, más a törékeny, sérülékeny áruknak. Ezek számára a tárolás és a szállítás során más-más védelmet kell biztosítani, amelyet a környezettudatos csomagolóanyagok megismerésével és az optimális megoldás kiválasztásával biztosítani tudsz.

A környezetbarát csomagolóanyagok egyik fajtája a bioműanyag, amely növényi alapú termék. Az újrahasznosított műanyagok és a biodegradálható anyagok szintén innovációt jelentenek a csomagolástechnika terén.

 

A bioműanyagok jellemzői

 

Ezek növényi alapanyagból, például kukoricából, cukornádból kivont PLA, azaz polilaktid műanyagok. Lebomlanak a természetben, így nem szennyezik azt. Használatuk nagyon sokrétű, és a rövidebb élettartamú termékek esetében ideális megoldás.

Friss és feldolgozott élelmiszerek, kozmetikumok, egészségügyi termékek csomagolására kifejezetten alkalmasak.

 

Mit érdemes tudni a biodegradálható anyagokról?

 

Ezek szintén természetes módon lebomlanak a környezetben mikroorganizmusok vagy más élő szerveztek által. Ilyenek például a kukoricakeményítőből készült fóliák vagy a papíralapú tálcák. Átalakulnak más vegyületekké, és visszailleszkednek a természetes környezetbe.

A biodegradálódás ideje függ az adott anyagtól, a környezeti feltételektől és az alkalmazás módjától, így vannak gyorsabban és kevésbé gyorsan lebomló változatuk.

 

Az újrahasznosítás a csomagolóiparban

 

Az újrahasznosított papír, karton és műanyagok jelentős előrelépést jelentenek a hulladék csökkentése terén. A PET palackokból, üvegekből, kartondobozokból, papírtálcákból sok kerül felhasználásra, így ezek újrahasznosítása nagymértékben csökkenti a környezeti terhelést.

Az újrahasznosított csomagolás alkalmas háztartási cikkek, elektronikai alkatrészek, tisztítószerek stb. tárolására, védelmére.

 

Az újrahasznosított légpárnás fólia

 

A webáruházunkban forgalmazott újrahasznosított légpárnás fólia is a környezetbarát csomagolás népszerű darabja: 1,5 m, 1,2 m és 1 m szélességben kapható. A tekercs 150 méter hosszú, a fólia pedig 60 mikron vastagságú erős termék, melynek színe gyártásonként változó, hiszen a visszagyűjtött dolgoktól függ.

Kisebb tárgyak becsomagolására, sérülékeny alkatrészek, áruk törés, por, nedvesség és egyéb szennyezőanyagok elleni védelmére jól alkalmazható. A dobozon belüli térkitöltő funkciót is el tud látni, ha a termékek biztonsága szempontjából erre van szükség.

Amennyiben bővebb információra van szükséged a környezetbarát csomagolóanyagokkal kapcsolatban, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel.